maandag 25 augustus 2014

De drie vliegers
Benodigdheden:
- wit A4 papier
- wattenschijfjes
- verf
- grijs potlood/ gum
- stiften
- lijm
- eventueel 3D stickertjes

We beginnen met het maken van de achtergrond. Hiervoor heb je (meerdere) wattenschijfjes nodig. Maak met het wattenschijfje afdrukken met verschillende kleuren blauwe verf. Je moet na ongeveer 3 รก 4 keer stempelen, een nieuw wattenschijfje gebruiken. (Het wattenschijfje laat wat los)


De achtergrond moet nu drogen en je kunt gaan beginnen met de vliegers. Bij hogere groepen kun je er voor kiezen om de kinderen zelf vliegers te laten maken, maar onder dit artikel vind je ook een downloadpagina voor de sjablonen, die ik heb gebruikt bij het voorbeeld.

De vliegers worden met mooie patroontjes ingekleurd met viltstift. Hoe de kinderen dit doen, mogen ze zelf weten. Om een vliegereffect te krijgen, moeten ze eerst de vlieger in 4 vakken verdelen.
De touwtjes van de vliegers worden getekend met zwarte stift. Daarop komen strikjes. Deze kunnen de kinderen ook op hun eigen manier van gekleurd papier maken.
TIP voor het maken van strikjes: vouw een papiertje dubbel en knip hier een driehoekje uit.


Extra 
Door gebruik te maken van 3D stickertjes, kan je de vliegers iets naar voren laten komen. Deze stickertjes haal je bijvoorbeeld voor €0,30 bij de Action. Zie op bovenstaande afbeelding hoe dat eruit ziet. Op mijn voorbeeld heeft de middelste vlieger dit 3D effect en de andere twee vliegers zijn gewoon met lijm opgeplakt.

KLIK HIER voor het sjabloon van de drie vliegers.


2 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan, die handen zijn echt mooi! ;) X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee om die achtergrond met wattenschijfjes te maken. Ziet er erg mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen