zaterdag 23 augustus 2014

KRIS KRAS naam
Benodigdheden:
- wit A4 papier
- grijs potlood/ gum
- zwarte stift/ benzinestift
- kleurpotloden

Op het witte papier moeten 5 vlakken komen. Als leerkracht kan je er voor kiezen om dit zelf te doen (en even onder het kopieerapparaat te leggen) of je laat het de kinderen doen.

Je begint met het schrijven van je naam in het onderste vakje. (Met grijs potlood: zo kan je evt. nog gummen mocht het niet passen) Hier schrijf je de naam van groot naar klein in blokletters. De letters raken altijd de bovenste en onderste lijn.
Zoals je kunt zien, zijn het eerste, derde en laatste vakje uniek aan elkaar. De letters staan onderling op dezelfde afstand en als je van boven naar beneden kijkt, staan alle letters netjes onder elkaar. Zorg eerst dat in deze drie vakken je naam staat.

In het tweede en vierde vakje wordt de naam van klein naar groot geschreven in dezelfde blokletters. Ook hierbij is het weer belangrijk dat de letters de boven- en onderlijn raken.

Na met grijs potlood in alle vakjes de naam te hebben geschreven, kunnen de letters overgetrokken worden met zwarte stift. Doe dit heel nauwkeurig om het mooiste effect te krijgen.


Zodra dit gedaan is, moet alleen de achtergrond nog ingekleurd worden met kleurpotlood. En dan ben je klaar.


1 opmerking:

  1. Deze les komt van http://tekenenenzo.blogspot.com
    Het is een goed gebruik om je bronnen te vermelden.

    BeantwoordenVerwijderen