dinsdag 28 oktober 2014

Boom - 'glas in lood'
Benodigdheden:
- wit A4 papier (het liefst stevig i.v.m. doordrukken stift)
- zwart A4 papier
- stevig zwart papier (iets groter dan A4)
- liniaal
- grijs potlood, gum
- lijm, schaar
- gekleurde stiften

We beginnen met het maken van de boom. Op een zwart A4 papier ontwerpen de kinderen met grijs potlood een boom. Zorg ervoor dat ze een duidelijke stam tekenen met niet té veel of te dunne takken. Dit maakt het uitknippen alleen maar lastiger. De takken moeten zoveel mogelijk doorlopen tot de kant. Alsof de takken buiten het papier nog verder gaan.

Om een 'glas in lood' effect te krijgen, bedenken de kinderen een patroon voor de achtergrond. Dit kunnen ruitjes, vakjes, lijnen, etc. zijn en wordt getekend op het witte A4 papier. Het patroon kunnen ze het beste maken m.b.v. een liniaal. Dit zorgt voor mooie rechte lijnen.
De achtergrond wordt ingekleurd met gekleurde stiften. Er kan worden gekozen voor een duidelijk kleurpatroon met bijv. vier kleuren, die continu herhaald worden, maar zoals je kunt zien op mijn voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van alle kleuren.De laatste stap is het opplakken van de boom op de achtergrond en dit samen op een stevig zwart papier, dat iets groter is dan A4. Zo krijg je een mooie zwarte lijst om de tekening en vormt het een geheel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten