dinsdag 25 november 2014

Sinterklaasavond - de stad bij nachtBenodigdheden:
- zwart A4 papier
- geel A4 papier
- donkerblauw A4 papier
- potlood
- schaar
- lijm
- nietmachine

Je begint met het schetsen van de daken op het zwarte papier. Zorg ervoor dat er verschillende soorten daken te zien zijn en verschil in hoogte mag er zeker wezen. Een boom zorgt ook voor een leuke afwisseling. Om deze opdracht in het sinterklaasthema te houden, kun je pietjes of natuurlijk sinterklaas op het dak laten tekenen.

Zodra de lijnen op papier staan wordt het gele papier aan het zwarte papier geniet. LET OP dat je geen nietje door de huizen haalt, maar haal het nietje 'door de lucht'. Anders moet je de nietjes er na het knippen weer uithalen. Het gele papier moet namelijk niet vast komen te zitten aan het zwarte papier.

Doordat je het gele papier nu ook hebt mee geknipt (en er precies hetzelfde uit ziet), kun je deze achter het zwarte papier plakken. Plak deze iets schuin achter het zwarte papier, zodat het lijkt alsof de maan op de daken schijnt. Van het overige gele papier wordt een maan gemaakt. Deze maan moet wel op juiste plek geplakt worden. Schijnt het maanlicht op de rechterkant van de huizen, moet de maan rechtsboven in de hemel staan.
De ramen zijn niet te missen in de huizen, dus deze worden als laatst nog gemaakt en opgeplakt.

Extra tip: Gummen op zwart papier zorgt voor vale plekken. Laat de kinderen na het uitknippen 'de lelijke kant' (kant met de potloodlijnen) omdraaien en die kant op het papier plakken. Zo zie je niks meer van lelijke potloodlijnen of gumvlekken.Bron: www.juflisette.nl

1 opmerking: