zaterdag 13 december 2014

Arreslee - van een eierdoosDit leuke idee kwam ik tegen via Pinterest. Ik heb de opdracht aangepast, zodat ik hem in de klas makkelijker kon uitvoeren. Lees hieronder hoe je deze schattige arreslee met rendieren kan maken van een eierdoos.

Benodigdheden:
- eierdoos (10 eieren)
- verf
- gekleurd papier/ karton
- zwarte stift
- katoendraad of wol
- schaar/ lijm
- stanleymes
optioneel: bewegende oogjes

Knip de eierdoos door midden en knip ook de sluiting er af. Van de deksel maak je de slee, heel eenvoudig door deze doormidden te knippen. Zo groot als je zelf wilt en verf deze in de gewenste kleur. De andere helft van de eierdoos verf je bruin.Vergeet niet eerst 4 gleufjes te maken voor de achterste vier rendieren. (zie foto)

In de tijd dat je eierdoos moet drogen, begin je met het maken van de rendieren. Van bruin papier maak je de hoofden. TIP: vouw je papier in 6 lagen, zodat je 6 gelijke hoofden krijgt. De ogen worden gemaakt van wit papier met daarin een zwarte stip van stift, tenzij je gebruik wilt maken van bewegende oogjes. Voorop loopt natuurlijk Rudolph, the red nose reindeer, dus het voorste rendier heeft een rode neus. Het gewei is ook gemaakt van zwart papier.

Zodra de verf is opgedroogd, kunnen de rendieren in de gleufjes geschoven worden. Je kunt voor extra stevigheid hierbij lijm gebruiken. De voorste twee rendieren moeten opgeplakt worden.
Ook kun je nu met de zwarte stift aan de zijkant de hoefjes tekenen. Als laatst worden er nog teugels gemaakt van wol en dan is deze creatieve opdracht al weer af.

Ik heb deze opdracht al uitgevoerd met groep 5/6 en de resultaten vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten