dinsdag 9 december 2014

DIY kerstkaarten makenIeder jaar hebben wij schoolbreed een creatieve kerstochtend. Op deze morgen staat de hele school in het teken van kerst en worden er in alle lokalen verschillende kerstworkshops georganiseerd. Dit jaar ga ik met de kinderen kerstkaarten maken. Hiervoor heb ik twee verschillende kerstkaarten gemaakt en deze wil ik graag met jullie delen.


3D SNEEUWPOPJE

Benodigdheden:
- donkerblauw karton voor de kaart
- drie witte cirkels (van groot naar klein)
- rest papier
- zwarte stift
- plakband
- schaar/ lijm
- glinsterende versiersels, zoals de ijskristallen
formaten naar keuze

Dit sneeuwpopje is vrij eenvoudig te maken. Met een passer of drie ronde voorwerpen in de klas (waarmee je kan omtrekken) wordt het lijfje van de sneeuwpop gemaakt. Om een 3D effect te krijgen, kun je gebruik maken van 3D stickertjes. Helaas heeft niet elke school dit op voorraad, dus kun je ook, zoals op mijn voorbeeld, gebruik maken van plakband. Dit plakbandje moet je dubbelvouwen en op meerdere plekken op de achterkant plakken. Zorg ervoor dat je het plakbandje niet plat drukt, maar leg de cirkels voorzichtig op elkaar. Zo blijven de cirkels iets hoger staan. De rest van het sneeuwpopje kan worden versierd met papier en als extra kan je de achtergrond ook versieren.3D KERSTBOOM

Benodigdheden:
- karton voor de kaart
- twee donkergroene vellen, A4 formaat
- schaar/ lijm
- rest papier
- glinsterende versiersels, zoals de sterretjes

Vouw de A4 papieren in de lengte als een waaier. De ene waaier knip je in de twee grootste stukken voor de kerstboom (de onderkant). De andere waaier knip je in drie stukken voor de bovenkant van de kerstboom. Zie hiervoor onderstaande afbeelding.


Vouw deze vijf stukjes dicht, zodat er een waaier onderstaat. Zie foto 1. Plak daarna de waaiers van groot (onderaan) naar klein op de kaart. Precies tegen de ene kant van de vouwlijn aan. (Foto 2) Er moet een mooie afstand tussen zitten, van ongeveer 1 á 2 cm. Zodra deze kant goed is gedroogd, smeer je lijm op de andere kant van de waaier. (Foto 3) Vouw nu de kaart dicht en het kerstboompje zit in het midden van je kaart geplakt. (Foto 4)


De boom moet natuurlijk nog wel versierd worden als een echte kerstboom, maar dit kan naar eigen ideeën worden ingevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten