maandag 23 januari 2017

Regenboog letters in een kader


Benodigdheden:
- wit A4 of A5 papier (voorbeeld is A4)
- grijs potlood/ gum
- liniaal
- zwarte stift/ gekleurde stiften (kleurpotloden zijn ook een optie)

De eerste stap van deze opdracht is het bedenken van de tekst en het maken van een kader met liniaal. Het kader is 1,5cm van de kant af. Vervolgens schrijf je met blokletters een tekst of naam op het papier.
> Wil je eens een ander lettertype dan normaal? Kijk eens op www.dafont.com. Hierop staan allerlei lettertypes. Deze kun je downloaden voor bijv. Microsoft Word, maar ook natekenen aan de hand van het alfabet dat er bij staat op de website, zoals ik heb gedaan. Het lettertype dat ik heb gekozen heet: 'Strange Tales'
Zodra het kader en de naam met grijs potlood zijn geschetst, trek je deze met zware stift over. Vervolgens pak je de liniaal erbij en trek je vanuit één punt (vanaf de zijkant) ongeveer evengrote lijnen naar de overkant. Doe dit heel licht, want aan het einde van de opdracht worden de lijnen weer weg gegumd. En dat is lastig als je hard gedrukt hebt, plus dat je het blijft zien.

Aan de slag met kleurtjes! Nu is het een kwestie van heel goed opletten wat je wel of niet moet kleuren. Het kader en de letters moeten kleur krijgen, de achtergrond blijft wit. De hele 'baan' krijgt dezelfde kleur. Het mooiste effect krijg je door de volgorde van de kleuren van de regenboog te gebruiken. Klaar? Gum de potloodlijnen uit in de achtergrond en je tekenopdracht is af.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten