maandag 9 oktober 2017

Cover van Donald Duck natekenenBenodigdheden:
- wit A4 papier (of net iets groter)
- grijs potlood (HB) en evt. B potloden
- gum
- liniaal
- voorkant van een Donald Duck

Kies eerst welke kant je van de cover wilt natekenen. Je moet de cover namelijk schuin doorknippen. Dit kan van linksboven naar rechtsonder of van rechtsboven naar linksonder. Dit laatste heb ik op mijn voorbeeld gedaan. Met een liniaal trek je een mooie rechte lijn, zodat het knippen ook recht gaat. Plak vervolgens de andere helft op je papier.


Daarna begin je met het maken van een raster op het voorbeeld die je gaat natekenen. Dit is dus het de kant van de Donald Duck die je niet hebt opgeplakt. (zie rechts op de foto)
Ik heb gekozen voor een raster van 3x3cm, maar je kunt deze zelf bepalen. Met een donker potlood of zwarte stift/pen (let op, ga je schuin kun je dit niet meer wissen) trek je lijnen van boven naar beneden en van links naar rechts.

Ditzelfde doe je op je papier. Maar ditmaal heel erg licht met grijs potlood! Zo licht, dat je het nog net kunt zien. En daarna begint het natekenen. Met behulp van je raster kun je nu heel precies de cover natekenen. Gebruik licht en donker om te zorgen voor wat kleurverschil.Geen opmerkingen:

Een reactie posten